RESEPI KEK COKLAT MOIST KUKUS
BAHAN A
1 1/4 Cawan tepung gandum
1 tsp serbuk penaik
1 tsp soda bikarbonat
BAHAN B
1 Cawan gula perang
1 cawan susu segar
1 cawan susu pekat manis
1 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko
BAHAN C
3 biji telur
1 tsp esen vanilla
BAHAN TOPPING
630 gm coklat masak
500 gm whipping cream
CARA PENYEDIAAN KEK
- mula-mula ayak bahan A kesemua sekali
- kemudian masukkan bahan B kedalam saucepot masak sehingga sebati
- putar bahan C sehingga kenbang
- masukkan bahan C kedalam bahan B dan kacau sebati
- campurkan bahan A yang telah diayak tadi ke dalam saucepot campuran bahan B dan gaul sampai sebati
- kukus selama 1 jam 20 minit
CARA PENYEDIAAN TOPPING
- potong coklat masak saiz kecil
- panaskan whipping cream dan tuangkan whipping cream panas atas coklat dan kacau sehingga sebat
- kemudian tuangkan ke atas permukaan kek sehinngga rata
No comments:
Post a Comment